دکتر محمد ذبیحین پور در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: زمین این روزها در مسیر گردش سالیانه خود به دور خورشید از میان سنگهای بجا مانده از سیارک فایتون ۳۲۰۰ عبور میکند و آنها را با میدان گرانشی خود، جذب میکند.
وی افزود: این سنگها با سرعت نسبی متوسط تقریبی ۱۳۰ هزار کیلومتر بر ساعت با جو زمین برخورد کرده و اصطکاک آنها با هوا باعث بالا رفتن دمایشان تا هزاران درجه سانتیگراد میگردد.
پژوهشگر نجوم و عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور جهرم بیان کرد: در این دمای زیاد، تبخیر و یونیزاسیون مواد و عناصر درونی آنها از جمله آهن، نیکل و منیزیم باعث تشکیل چند کیلومتر دنباله نورانی و مناظر چشم نواز و زیبایی میگردد.
ذبیحین پور اوج بارشهای شهابی جوزایی را حدود ۲۳ آذر یعنی امشب تا بامداد فردا پیش بینی کرد و گفت: بهترین زمان رصد این پدیده با توجه به وجود نور مزاحم ماه در اوایل شب، حدود ساعت ۲ تا طلوع خورشید بامداد سهشنبه است.
این استاد دانشگاه افزود: عامه مردم و علاقه مندان هم میتوانند بدون نیاز به هیچ وسیله خاص رصدی، تنها با پوشش و لباس گرم مناسب و حضور در مکانهایی با افق باز و همچنین کاملاً تاریک و عاری از نورهای مزاحم از دیدن ۶۰ تا ۱۲۰ شهاب در ساعت لذت ببرند.
نظر شما